Je mind is niet in de maling te nemen

Binnen 12 weken van chronische pijnklachten af.

Klik hier voor het contactformulier

Optimal Performance Training & Therapy (OPTT) helpt ondernemers binnen twaalf weken van chronische pijnklachten af. Door middel van therapie en trainingen, gericht op body en mind, wordt de kernoorzaak aangepakt, waardoor zij weer optimaal kunnen presteren. “Zowel privé als zakelijk, want het grootste voertuig in je bedrijf ben je tenslotte zelf.”

Vanuit het niets schiet het in je rug, en je kunt niet meer op of om. Je beseft dat het wel een paar weken gaat duren voor
deze klachten verdwenen zullen zijn. Vervolgens worden die weken maanden, en zelfs jaren... “Wanneer je onverwerkte emoties hebt”, verklaart Alex Parengkuan, eigenaar van OPTT, “zoeken deze via pijn een weg naar buiten. Los je die emoties niet op, kan het zijn dat de pijn blijft aanhouden.”

Van emotionele pijn naar fysieke pijn

Bij chronische pijn transformeert emotionele pijn dus langzaam in fysieke, gaat hij verder. “Het lichaam ‘onthoudt’ namelijk oude trauma’s. Trauma’s waar jij misschien niet meer dagelijks bewust aan denkt, maar je lichaam reageert wel op zaken die dit trauma triggeren. Die triggers veroorzaken een stressreactie in je lijf, die vervolgens weer tot uiting komt in (bijvoorbeeld) langdurige rug-, gewrichtspijn of tinnitus.” OPTT helpt mensen met chronische pijnklachten daarom om van hun pijn af te komen door het trauma te hérkennen en vervolgens te érkennen. “In zo’n twaalf weken tijd, maak ik mensen bewust van de onderliggende pijnoorzaak, help ik ze deze te doorleven, patronen te doorbreken en een nieuwe routine op te bouwen. Na dit traject zijn zij zelf in staat om die nieuwe mindset in stand te houden en blijven de pijnklachten weg.”

Resultaatgerichte aanpak

Parengkuan werkt al jaren met ondernemers en leidinggevenden. “Mensen die een resultaatgerichte mindset hebben. Die gecommitteerd zijn en echt willen gaan voor die optimal performance: want als jij optimaal functioneert, vaart je bedrijf hier eveneens wel bij.” Het traject bestaat uit drie onderdelen: leren, (door)leven en leiden. “De eerste weken gaan we via audio- en videocontent aan de slag om het trauma te herkennen en erkennen. Daarna gaan we de blokkade oplossen. Dit is een combinatie van emotionele en fysieke coaching, om mind en body weer in balans te krijgen. Wanneer de kern van het probleem eenmaal boven is, pakken we de mindset aan, waardoor je onbewust ingesleten patronen en routines gaat doorbreken. Uiteindelijk krijg jij hierdoor weer de leiding over je eigen leven, en dus je presteren.”

"90 procent van mijn pijn ben ik kwijtgeraakt."

Of beter gezegd: heb ik losgelaten, staat op de website van OPTT. “Dit omschrijft de therapie exact”, besluit Parengkuan. “Emotionele en fysieke pijn gaan altijd hand-in-hand. Door onverwerkte emoties los te laten, kun je uiteindelijk weer pijnloos en optimaal functioneren.”

Dit artikel is op 4 juni 2022 verschenen in Clique Magazine van Clique Media, gedistribueerd bij Elsevier Weekblad.

Waar wacht jij op?

'They are waiting'
Laten we eerlijk zijn, de klachten zijn niet echt bevorderlijk voor je de creativiteit en productiviteit in de business, je bent blij dat de dag weer om is en dan kom je thuis. Welke versie ben je dan? Hoe ziet de optimale versie er voor jou uit?
Heb jij een of meerdere van deze problemen en ben je er niet ‘aangehecht’, dan ben je aan het juiste adres voor een resultaat gerichte oplossing;
 • Chronische pijnen
 • Burn-out of zit je er tegen aan
 • Pijnen die spontaan opkomen en weggaan
 • Chronische vermoeidheid syndroom (CVS)
 • Somatisch Onvoldoende verklaarde Lichamelijke Klachten (SOLK)
 • Fibromyalgie
 • Hernia’s
 • Uitpuilende tussenwervelschijven
 • Stenosis
 • Whiplash
 • Tendinitis (pees ontstekingen)
 • Carpaal tunnel
 • Migraine
 • Tinnitus
 • Hielspoor
 • Tennis/Golf elleboog

Vul nu het contact formulier in, dan neem ik contact met je op om de mogelijkheden te bespreken!

 

Andere Aanpak 

Als patient vertrouw je op de proffesional.

De huisarts heeft medicijnen gestudeerd en geeft je goedbedoeld een pilletje, stelt je gerust of uit zijn zorgen over je bloedwaarden en adviseert je minder te drinken en af te vallen. Wanneer de symptomen niet verdwijnen wordt je doorverwezen naar een therapeut of specialist.
De fysio heeft geleerd hoe je een massage en wat oefeningen geeft.
De osteopaat zet je organen weer recht.
De chiro de wervels.
De orthopeed hakt wat bot weg en de chirurg snijd je open...
You get the picture right?

Laten wij samen de onderliggende oorzaak van de symptomen aanpakken.

“Meet Alex aka mr RESET"

"Deze man heeft zoveel talent en geen mercy 😂😂.
Al mijn vlucht technieken doorziet hij"  

Wendy Kerssens

CEO WendyKerssens.nl

Het Individuele Traject leid jou naar een Blijvende Oplossing

Ook jij kan klachtenvrij zijn

Mijn intentie is om jou naar een pijnvrij bestaan te begeleiden, dan wel niet, naar een bestaan waarin de klachten te verwaarlozen zijn.
Met een bredere blik kijk ik samen met jou naar de oorzaak.
Dit is niet vanzelf gekomen. Ik had zelf ook chronische klachten. Niet heel heftig, maar wanneer ik met 130 km/u op de snelweg reed dacht ik ook wel eens “wat zou er gebeuren als ik nu mijn stuur omgooi?”  Dat deed ik natuurlijk niet, maar dacht het wel.
Hoe zou het voor jou zijn, als ik jou aan de hand meeneem
 • om jouw lichaam weer te bewapenen en klachtenvrij te zijn,
 • als mentale struggles en gedachtes zijn doorbroken,
 • weer die focus te ervaren en helder te voelen, denken en doen,
 • dat je kan creëren wat jij wil creëren op het gebied van je lichaam, gedachten, relaties en business,
 • jij volledig kan genieten van jouw gezin en je gezin van jou?
Individueel Traject
Inmiddels hebben meer dan 250 clienten een individueel traject afgerond en voelen zich weer krachtig, energiek en gefocust doordat ze klachtenvrij zijn.
Wil jij dit ook? Vraag dan nu een vrijblijvend adviesgesprek aan via het contactformulier onder aan deze pagina.

Deze mensen gingen jou voor

Wil Jij Resultaat?

Mijn intentie is niet om alleen maar de fysieke pijnklachten aan te pakken. Als de kraan namelijk nog openstaat, kan je blijven dweilen. Je bent inderdaad niet alleen, dat klopt. Dit speelt bij 80-90% van de mensen met chronische pijnen.
Vul dan NU, onder aan deze pagina, het contact formulier in. Ik stuur je dan een email met link voor een online afspraak via Zoom of op locatie in Rotterdam. Wij bespreken dan wat er nodig is en hoe wij dit kunnen realiseren.

Maatwerk

Hoe ziet zo'n traject er ongeveer uit.

Opdrachten
Wekelijks krijg je een opdracht via de e-mail. Dit kan een audioboek, een leesboek of een video zijn. Vervolgens onderzoek je hoe dit voor jou van toepassing is op jouw leven. Middels verschillende formulieren krijgen wij beter inzicht in de oorzaak en de obstakels die jou tegenhouden. 
Coaching
Tijdens de wekelijkse Zoom Calls bespreken wij de inzichten. Aan het eind van de week krijg je een RESET formulier evalueer je de week.
Live Sessies
Rond de 3e week zie ik je voor een Live sessie in de praktijk of via een call. Je gaat dan weer naar huis met opdrachten die voor jou van toepassing zijn zodat je 3-4 weken later klaar bent voor de RESET dag.
De RESET dag
Dit is in dag waar alles uit de kast wordt getrokken. Hij start om 10:00 uur en om 17:00 uur loop je verlicht de praktijk uit. De transformaties die in deze dag plaatsvinden zijn heel erg mooi. 

Follow-Up
Daarna is het een kwestie van integreren. Dit hoef je natuurlijk niet alleen te doen. Tijdens de Zoom Calls neem ik je mee en begeleid ik jou naar je doel. Aan het einde van het individuele traject hebben wij nog een Live Follow-Up sessie waar wij de punten op de I zetten.

Een Optimaal Leven Tegemoet Met Optimal Performance Training & Therapy

6 weken opdrachten
Wekelijkse Opdrachten

Mindbodycoaching
Weekelijkse Mind Body Coaching Via Zoom

extravaardigheden
Extra tools

Optimale voeding
Optimale voeding

nextlevelcoaching
Next level coaching

Optimale nachtrust
Optimale nachtrust

Quality time

Quality time

Coaching alex

Onder Leiding Van Alex Parengkuan

GESCHIKT OF ONGESCHIKT

VOOR WIE WEL?

Mensen met één of meer van de onderstaande kenmerken/eigenschappen zijn WEL geschikt
voor het individuele traject zijn mensen die:
 • Pro-actief
 • Sportief
 • Ondernemend
 • Open minded
 • Positief ingesteld
 • 100% gecommitteerd
Daarnaast heb je twee of meer van de volgende (karakter)eigenschappen:
 • Gedreven / ambitieus
 • Perfectionistisch
 • Zorgzaam
 • Hooggevoelig of spiritueel

VOOR WIE NIET?

NIET geschikt voor het individuele traject zijn mensen die:
 • Passief / lui zijn
 • Cynisch zijn
 • Veel medicatie, alcohol of sigaretten gebruiken
 • Ernstige ziekten hebben
 • Niet open staan voor het aanpakken van stressfactoren
 • Geen 100% verantwoordelijkheid nemen voor hun resultaten
 • Digibeet zijn
 • Geen Engels kunnen lezen en verstaan

Hoi Alex, wilde even iets delen. Gisterenavond voor het eerst een hele avond zonder pijn in mijn onderrug op een hoge kruk/stoel kunnen zitten in een restaurant. Ik kan me niet meer herinneren wanneer dit voor het laatst was. Echt zo fijn!! Dank je wel!

Elsje Barendregt

Vraag NU een Vrijblijvend Strategiegesprek aan

Vul hieronder het contactformulier in en kom in aanmerking voor een gratis vrijblijvend strategiegesprek van circa 30-60 minuten met Alex Parengkuan 

Tijdens dit gesprek brengt Alex Parengkuan in kaart waar je nu staat, waar je naar toe wilt, waar je tegenaan loopt en indien hij je kan helpen zal hij je een aanbod doen zodat jij de optimale versie kan zijn.  
 
Goed om te weten:
Na het invullen van het contactformulier stuur ik je een intake formulier zodat we tijdens het gesprek direct naar de kern van het probleem kunnen gaan. Tijdens het gesprek krijg je alleen een aanbod van Alex als hij je kan helpen. Het kan dus ook zo zijn dat dat je wordt doorverwezen als Alex jou niet kan helpen. 
]