Lees hier alles over de
Triggerpoint Reset Methode

Wat is de Triggerpoint Reset Methode?

Triggerpoint Reset Methode, ofwel TRM is een holistische behandelwijze. Bij deze behandeling krijg en zowel Mind en Body de aandacht en de spanning in je spieren. Spanning in je spieren kunnen zich uiten als triggerpoints, ofwel spierknopen en pijn.  De behandeling is compleet zonder pijnstillers, injecties en/of naalden. Naast dat we aandacht geven aan de spierknopen en de pijn, pakken we ook de onderliggende oorzaken die deze lichaamsspanningen en pijn kunnen veroorzaken aan. Denk bijvoorbeeld aan stress, overspannen zijn of het hebben van een burn-out.

Voor wie is de behandelwijze Triggerpoint Reset methode geschikt?

De triggerpoint reset methode is geschikt wanneer: 

  • Je langdurige fysieke pijn of ongemakken ervaart;
  • Klachten toenemen bij stress of spanningen;
  • Je klachten afnemen bij warmte of ontspanning;
  • Gewone fysiotherapie of acupunctuur niet voldoende helpt;
  • Je het gevoel hebt dat een fysiotherapeut te weinig tijd heeft om dit op te losse

    De triggerpoint reset methode heeft alleen baat bij mensen die:

   • Openstaan voor veranderingen;
   • Positief zijn ingesteld;
   • Sportief zijn;
   • Bereid zijn te investeren in hun eigen gezondheid;
   • En proactief zijn.
   Wat zijn triggerpoints?

   Triggerpoints bestaan in verschillende soorten. Wij hebben hieronder een overzicht met de verschillende triggerpoints. 

   Myofasciale triggerpoints
   Myofasciale triggerpoints zijn verreweg het meest bekend. Deze pijnlijke spierverharding is een veel voorkomende aandoening die zowel acute als chronische pijn en disfuncties veroorzaaken in het houdings- en bewegingsapparaat. Het myofasciale pijnsyndroom kunnen we onderscheiden tussen latente, actieve, primaire, secundaire entertiaire of satelliet triggerpoints. Door myofasciale triggerpoints kan men klachten ervaren, zoals: bewegingsbeperking, stijfheid, krachtsverlies en pijn     .

   Emotionele Triggerpoints
   Ieder mens heeft hier mee te maken. Bij deze triggerpoints gaat het om onbewuste emoties die vastzitten, onuitgesproken zijn en verstopte emoties. Dit kan ook spanningen in je lichaam veroorzaken waardoor je dus last krijgt van bepaalde spierspanningen. Ze zijn vaak de onderliggende oorzaak van (chronische) pijnklachten.

   Mentale triggerpoints
   Ook met mentale triggerpoint heeft ieder mens mee te maken. Het gaat hier vaak om bewuste emoties, zoals angst, onzekerheid, strategie etc. Dit kan er ook voor zorgen dat je spanning op bepaalde spieren van je lichaam zet.

   Energetische triggerpoints
   Daarnaast kunnen er meer verstoringen aanwezig zijn dan wat wij met onze zintuigen kunnen waarnemen. Ook omgevingsfactoren kunnen hierbij meewerken, denk aan een rommelig huis,  een onderdrukkende partner of vrienden en familie die kunnen zorgen voor spanningen. Energetische triggerpoints komen vaak voor bij mensen die hooggevoelig zijn of spiritueel zijn ingesteld.

   Al deze triggerpoints leveren pijn op en dienen gereset te worden. Vandaar de naam Triggerpoint Reset Methode. De naam gaf echter te veel verwarring en hierdoor besloot de oprichter, Tim van Orsouw, zijn bedrijf om te dopen naar de Pijn Reset Methode.

   Alex heeft inmiddels al ca 20 keer mogen assisteren als Co-Trainer en sinds 2020 als trainer tijdens de Pijn Reset Methode mentorlasses, Body Mind retreats en Business Retreats.

   Waardoor kunnen triggerpoints ontstaan?

   Zoals je hierboven kunt lezen heeft dit vaak te maken met emotionele en mentale factoren. Triggerpoints kunnen ook ontstaan door ongunstig gebruik van de spieren, bijvoorbeeld bij een verkeerde stand of beweegpatroon van de gewrichten. Normaal gesproken kan je eigen lichaam dit oplossen. Wij zien vaak als het zenuwstelsel overactief of verstoord is dat dit kan zorgen voor chronische pijnklachten. Ook de levensstijl of leefomgeving kunnen hierin een belangrijke rol spelen, denk maar aan een ongezond voedingspatroon, weinig beweging, ademhaling, ziekte of stress.

   OPTT en Triggerpoint Reset methode

   OPTT zal je op dit gebied gaan coachen, we helpen je met hoe jij met emoties kunt omgaan daarmee gaan wij  samen de spierknopen, ofwel triggerpoints elimineren.

   Wil jij weten of de Triggerpoint Reset methode voor jou geschikt is?

   Vul dan nu het contact formulier in via de onderstaande knop.

   Contact Formulier